Over Fred Sengers

Dankzij zijn ruime ervaring als (onderzoeks)journalist en (hoofd)redacteur voor gerenommeerde Nederlandse tijdschriften, kranten en omroepen weet Fred ieder verhaal krachtig en vol passie over te brengen.

De in 1968 geboren Fred Sengers deelt al jarenlang zijn expertise over China in de media, als spreker, als adviseur voor bedrijven, in zijn gastcolleges op hogescholen en universiteiten en als dagvoorzitter.

over Fred Sengers

China deskundige en publicist

Sinds 1990 heeft hij als freelancer gewerkt voor onder andere Radio Rijnmond, Mare, Leidsch Dagblad, NRC Handelsblad, Adformatie en Management Team. Daarnaast was Fred ook actief als adjunct-hoofdredacteur van Nieuwe Revu, hoofdredacteur van Marketing Tribune, eindredacteur voor een dagelijkse actualiteitenprogramma op Radio 1 dat nu omgedoopt is tot ‘Goedemorgen Nederland’ en was eindredacteur van KRO’s onderzoeksjournalistieke tv-programma Reporter International. Tegenwoordig werkt hij geheel zelfstandig als spreker, dagvoorzitter en auteur van zijn blog ‘Blogaap’ waar hij focust op nieuws en informatie uit China.

Blogaap geïnspireerd door de Chinese astrologie

De naam van zijn blog is natuurlijk geïnspireerd door de Chinese astrologie. Volgens de Chinese dierenriem is iemand die geboren is in 1968 dus een aap. In Nederland klinkt dit misschien negatief, maar in China staan open in hoog aanzien (Natuurlijk alleen maar bij de 1 miljard Chinezen die in astrologie geloven). Apen zijn volgens de ‘shēngxiào’ vrolijk, energiek, creatief, analytisch, succesvol en bezitten humor. Dus hou dan maar eens vol dat de Chinese astrologie niet de spijker op de kop slaat.

Ook als auteur duikt Fred in de wereld van China. Aan de hand van 48 themadagen, zoals de internationale dag corruptie of de unieke Chinese ‘Singles Day’ bespreekt Fred wat er speelt in China en hoe de toekomst er waarschijnlijk uit zal zien.

Lezingen van Fred Sengers

Unieke lezingen op maat over China

Er zijn veel aspecten over China die vragen kunnen oproepen. Of het nu gaat over het Chinese sociaal kredietsysteem, het politieke landschap, de eeuwenoude cultuur, complexe samenleving, de zakenwereld of iets anders, als het over China gaat weet Fred er over te spreken. Lezingen kunnen altijd op verzoek aansluiten op de relevante onderwerpen, zodat iedere deelnemer of organisatie er zoveel mogelijk uit haalt.

Fred Sengers

contact Fred Sengers

De Nederlandse autoriteit over China, Fred Sengers, is te boeken als spreker of dagvoorzitter. Informeer altijd vrijblijvend naar de lezingen van Fred Sengers.